Wednesday, June 22, 2011

Kasut oh kasut..pelik sungguh

Zaman sekarang ni orang terlebih kreatif sampai kasut pun diaorang ubahsuai mcm2 bentuk n design. Yg kelakar pun ada..yg takut pun ada..so tgklah pic ni yek..


Cheetah pun boleh bertenggek atas kasut..siap ada ekor..karang terpijak ekor tu melompatler si cheetah tu


Ish ngerinya tengok kasut ni..xnak den pakai..sebijik mcm kaki org..


Macam mana nk jalan pakai kasut ni..mcm x siap je


Kalau pakai ni sure terpeleot kaki..putus urat keting


Boleh imbang ke ni..


Ada ke orang nk pakai kasut ni..pelik semacam je


Lastik sape yg dia rembat ni agaknya..


Pisang ke kasut??..kasut ke pisang??


Bagus jugak idea ni..x dpt beli keta,kasut model keta pun jadiler..


Ganas betul kasut ni..

Lori 3D..so creative

Tgh2 surf tenet tetiba ternampak pulak gambar2 lori 3D ni..of course kt oversea. Tang 3D tu dia punya plastic kanvas yg kt belakang lori tu.Mmg kreatif betul. Kalau korang x caya tgk ni


Ha lori ni mcm bawak beg besar..yg best tali tu mcm real kan..


Kalau tgk betul2 botol tu mcm dah terkeluar dr lori tu..


Ni lg kreatif..tray2 pepsi tu dia susun terbalik..kita igt dia salah susun.



Alamak lori dh hangus!


Lori bawa lori tapi terbalik..


Wah besarnya akuarium..cantik pemandangan


Library bergerak..

* So agak2nya kalau tengah2 drive tu lalu ler pulak lori2 camni cane ek..sure accident coz biasalah seronok sgt tgk benda pelik..hehe..

Monday, June 20, 2011

Majlis Kawin Adik

Tanggal 30 Apr lepas adik Iza dah pun selamat bernikah..alhamdulillah sumenya berjalan lancar. Kali ni emak Iza dah x panggil org masak untuk kenduri sbb mak ayah pun x bape kuat..lgpun anak2 dia cuma 4 org je..tu pun sibuk je so tgn nk menolong tu kurang..jd mak Iza pun amik katering Pak Akob..mmg puas hati..servis mcm hotel..lauk 5jenis, kuih 2 jenis,air 2,buah,bubur,lauk pengantin n yg paling syok tu dia punya nasi pannjangg.. (adalah dlm 2cm )boleh masuk dlm mulut satu2..perggh. Pak Akob kata tu rezki awak sekuarga...bkn senang nk dapat beras import dr oversea tu. Apapun kitaorg lega dh selesai. Pasni dh xde sape2 lg kawin.


Nilah gambar keluarga Iza..black & white tu..baby pun x mau kalah jugak..bj last minute beli dr tenet..rezki terjumpa kaler tema..









Cuti2 Pulau Tioman 4

Sebelum check out sempatler kitaorg amik gambar kat kawasan resort ni sbg kenang2an..pasni ntah bila nak pegi lagi..








Buat korang sume ni ada tips2 kalau korang nk gi tioman..

1) sesape yg x tahan mabuk tu standby ubat tahan muntah..so xler muntah dlm feri..
2) sebelum naik feri makan dulu sbb perjalan amik masa 2jam
3) kalau boleh stay kt salang..puas ati..laut biru, jernih..kt berjaya ni tpt nk lepak je oraitlah
4) nak gi jalan2 book van.. so ramai2 blh kongsi sikit duit..jimat
5) xyahler beli cenderahati or t-shirt kt dlm pulau tu..buang duit je..beli kt kedai2 dlm jeti mersing tu je..jauh beza hage dia..mmg murah

Cuti2 Pulau Tioman 3

Hari ke-3 di tioman..nasib baik hubby dpt abiskan meeting cepat so pagi2 lps bekpes kitaorg dh plan nak snorkeling.. tp Iza x join coz biasaler kena jaga anak2.So hubby pun booking keta tp bkn sendiri bawak..punyalah mahal dia charge..dia cuma antar pastu tinggalkan kitaorg n dtg balik amik. Korang tau bape dia kenakan? RM 80..huh bukannya jauh pun antar..duit minyak 5 hinggit pun x samapai.Mentang2 cuti sekolah..abis dia sapu duit org..dahlah org melayu.





Lama juga hubby n kawan2 dia snorkeling..naik hitam Iza duk kt tepi pantai. Dah puas snorkeling kitaorang pegilah mengisi perut yg dh keroncong ni. Pas makan sementara tunggu keta sampai..sempatlah gi muzium laut dia n tempat2 yg sewaktu dengannya












Saturday, June 18, 2011

Cuti2 Pulau Tioman 2

Ni sambungan dr first episod. Second day lepas bekpes Iza n anak2 trus gi kolam renang dia. Boleh tahan besar..bdk2 mmg x nak naik kalau dah masuk.Nasib baik x ramai orang..lgpun kt berjaya ni ramai foreigner so diaorang suka gi beach je.. menjemur badan









Da puas swimming kolam kitaorang gi beach pulak..hmm rasanya beach kt berjaya ni kureng skit..x mcm resort lain especially kt salang..mmg terbaek n superb..laut dia biru, jernih.kt sini mcm beach biasa je..cuma view je cantik. So moral of the story kalau nk gi tioman stay kat salang..gerenti puas ati.