Monday, April 19, 2010

Apam Pisang Sihat

Apam pisang ni memang sihat sbb dia x pakai minyak..senang sgt buat & sedap..Iza rasa kalau buat dgn pisang emas lg sedap..tp ni Iza buat dgn pisang berangan..anyway pd sape nk cuba Iza c&p resipinya dr AlongRoz from MyResipi key..



Apam Pisang

Bahan-bahan ( 8" bulat )
4 biji Telur
1 cwn Gula
2 cwn Tepung Gandum*
1 tsp Bic Soda*
1 tsp Baking Powder* (* ayak sekali)
6 biji Pisang - di lenyek
Secubit Garam

Cara-cara:-
Pukul Telur & Gula sehingga kembang & pekat. Masukkan campuran tepung & gaul sehingga sebati. Masukkan pisang & garam & gaul sebati.
Lapik bekas tin dgn daun pisang & minyakkan. Tuang adunan ke dlm tin & kukus 45 minit

No comments:

Post a Comment